Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Binaların yangından korunması karşı yönetmelik uyarınca, binalarda yangın merdiveni ve yangın bapsı kullanılması zorunludur ve esasları bu yönetmelikle yayınlanmıştır.

Husus 3- Kaçış merdiveni kuruluşnın dışında kalabilir. Ancak bununla ait uyulması müstelzim kimi kurallar mevcut. örneğin; bir gestaltnın yahut binanın yüksekliği 21.50 metreden zait ise yapı dışına zahir merdiven kuruluşlmasına izin verilmemektedir.

Yangın ve evgin gidişat anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da dışa vurum edilen bu ekip bazı modellerde düzgülü kapı koluna misil. 

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yalnız her yerde, özellikle bile eke binalarda olması kişilerin kişi kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna için yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunduğu standartlar çizelgesine nazaran yangın merdiveni imal geçirmek ve montajını davranmak binaların yangından korunması için elzemdir.

özdek 10- Hatta Yangın merdiveninin her iki yakaında da engel, seki veya korkuluk bulunması zorunludur. şayet koskocamanliği 80 cm ya da daha azca ise bu tür yangın merdiveni yalnızca bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni sarrafiyeladığı kattan bitiş sıkına denli aralıksız halde olmalıdır.

İçeriden dışarı sağlıklı itildiğinde otomatik olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapkaloriın açıldığı merdivenlerin bir yüzının çıplak olması ve hariçarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

Elektrikler kesik olduğunda da geceleri parlayan bir strüktürda olan bu tasarlar ağır durumların hız göstericisidir.

Fakat hordaki kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu tip binalarda sessiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni kuruluşlması ıztırari olarak kabul edilmektedir.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 saat ile 2 vakit ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen kellelamışsa hariçya, dışarıdan serlamışsa bağırsakeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve güç-esrar kaybı riskinin bertaraf edilmesini katkısızlar.

Yangın Kapısı temel amacı insanoğluın mazarrat kararlamadan binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın kapıları binadaki insanoğluın yangın esnasında dumandan yahut alevden etkilenmeden hariçya çıkabilmelerini sağlayıcı yangına dayanıklı kapılardır.

Yangın kapılarında ki en önemli hususlardan birisi ise etkili ısı ve sıcaklığa dayanıklı olması gerektiğidir. Bu duruma istinaden yangın esnasında yamanın sızmaması ve insanların zarar görmemesi sinein özel ast bünyelı malzemeler kullanılmaktadır. 

Yangın bapsı nasıl kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından alacaklanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde kâin yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla denetleme edilen oluş sayesinde kendiliğinden Yangın Çıkış Kapısı olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *